5 x fall essentials for a Nordic preschooler

Helsinki, 13 degreesEvery leaf speaks bliss to me, fluttering from the autumn tree.


As fall has reached Helsinki, it's time to think about two things for my preschooler: how to dress for our second summer holiday (we leave in a week for a week to Sardinia, Italy, to celebrate our first wedding anniversary) and fall/winter when we return. Helsinki has been surprisingly warm this year, so there are no autumn colors outside yet, but I assume that when we return home from our holiday, fall with actually be all around us! Here are some fall essentials that I've recently got for my preschooler girl.

Koska syksy on nyt tullut jäädäkseen Helsinkiin, niin on aika miettiä kahta asiaa koskien leikki-ikäistä tyttöäni: miten hänen pitäisi pukeutua meidän toista kesälomaa varten (lähdemme n. 1½ viikon päästä viikon pituiselle matkalle Sardiniaan, Italiaan, juhliaksemme ensimmäistä hääpäiväämme) ja syksyä/talvea varten kun palaamme. Helsinki on pysynyt yllättävän lämpimänä nyt syyskuussa, joten ruskaa ei vielä oikein näe, mutta oletan, että kun palaamme lokakuun puolella, niin syksy on jo pidemmällä. Tässä joitakin syyshankintoja, joita olen leikki-ikäiselle tytölleni tehnyt.Suitcase, swimwear & sun hat / Matkalaukku, uimapuku ja aurinkohattu

Some years ago, I actually saw a children suitcase on Dragons' Den that I remembered immediately when I saw it in a second hand Facebook group. It was British Trunki that apparently was rejected in the tv show, but ended up being a huge success nevertheless. As we are heading on our holiday soon, I thought this might be a great suitcase for my daughter. She has a Swedish Fjällräven Kånken backpack and Korean Aurora World Moomin plush backpack from before that she uses for kindergarten, but I must say that she instantly seemed very fond of the cute Trunki that she calls Mickey Mouse because she has the mouse version of it. I was delighted over finding it at a second-hand price, as I strive to get most things for my girl from thrift stores.

Joitakin vuosia sitten näin lasten matkalaukun Dragons' Den -ohjelmassa ja muistin laukun heti kun näin sen tänä syksynä yhdessä Facebook -kirppisryhmässä. Kyse oli brittiläisestä Trunki -laukusta, joka kuulemma hylättiin itse tv-ohjelmassa, mutta joka menestyi maailmalla siitä huolimatta. Koska pakkaamme ensi viikolla laukkujamme lomamatkaa varten, on matkalaukku varsin ajankohtainen. Tyttärelläni on ruotsalaisen Fjällrävenin Kånken & korealaisen Aurora Worldin Muumi -reput käytössä päiväkotia varten, mutta hän on ollut todella innoissaan tästä omasta hiirimallisesta matkalaukustaan! Hän jopa kutsuu sitä hellyttävällä tavalla Mikki hiireksi! Olin todella iloinen kun löysin tämän laukun käytettynä, koska pyrin hankkimaan suurimman osan tyttäreni hankinnoista juuri kirpputoreilta.

Besides the suitcase, she has recently received Finnish Reima's Tropical sun hat in yellow and pink (great also as rain hats during fall back home) and Odessa swimsuit for our holiday.

Matkalaukun ohella tyttäreni on hiljattain saanut kotimaisen Reiman Tropical UV -hellehatun keltaisena ja pinkkinä (sopii hyvin myös sadelakiksi) ja Odessa -uimapuvun tulevaa matkaa varten.


Winter clothing / Talvivaatteet

As many of you know, I'm a huge fan of Helsinki's July sales. As long as I've been a mother, I've bought my daughter's winterwear from these sales. This year, I got her Finnish Reima's Aseme jacket and Matias pants (insulated trousers). You can see that pink is her favorite color at the moment! Her Finnish Gugguu Pink Rose hat, gloves, and scarf are fine to wear still this year, as well as her Reima Loimu winter boots. The same goes for her Reima winter mittens, Norwegian Pierre Robert merino wool leggings, balaclava, and a shirt that you could see in this earlier blog post.

Kuten moni jo tietää, olen suuri heinäkuun alennusmyyntien ystävä. Niin kauan kun olen ollut äiti, niin olen ostanut tyttäreni talvivaatteet juuri näiden aleiden aikaan. Tänä vuonna ostin hänelle Reiman Aseme -talvitakin ja Matias -toppahousut aleista. Huomaa ostoista, että pinkki on hänen suosikkivärinsä tällä hetkellä! Hänen Gugguu Pink Rose -nauhapipo, -lapaset ja -huivi voidaan käyttää myös tänä vuonna, kuten Reiman Loimu -talvisaappaat. Myös Reiman talvirukkaset, Pierre Robertin merinovillaleggingsit, -kypärämyssy ja -paita ovat vielä sopivan kokoisia. Näet ne tästä aikaisemmasta blogikirjoituksesta.


Hair accessories / Hiusasusteet

Lately, we have been sharing hair accessories with my daughter! Yes, you read correctly. Estonian-Finnish Gipsy Parrot has such cute ribbons and bows that we have both been using them! See the header photo for one example.

Viime aikoina olemme jakaneet hiusasusteita! Kyllä, luit oikein. Mielestäni virolais-suomalaisen Gipsy Parrotin rusettipannat ja hiuspinnit ovat niin ihania, että olemme molemmat käyttäneet niitä! Löydät esimerkin tämän kirjoituksen header -kuvasta.

Naming tags / Nimikointitarrat

When my daughter returned to kindergarten after summer, we went through the annual process of naming all her items. I have been using Finnish Tarramonsteri's stickers from the beginning of my girl's kindergarten journey and couldn't be happier with them!

Jokavuotinen työtaakka, eli tavaroiden ja vaatteiden nimikointi, on aina edessä kun tyttäreni palaa syksyllä päiväkotiin. Tarramonsteri tekee kuitenkin nimikoinnista helppoa, ja en voisi olla tyytyväisempi heidän nimikointitarroihin!

Book / Kirja

This fall, I've been the most excited over a book called Hemulin kasvio, Hemulens herbarium in English. It's a Moomin-themed book about plants and flowers, nature in general, and teaches children and child-minded adults how to recognize Nordic flora. At the moment, the book is only available in Finnish. It has some of Tove Jansson's original drawings. I'm in love!

Tänä syksynä suosikkikirjani on ollut Hemulin kasvio. Se on kirja vanhoille ja uusille luontoharrastajille! Kirjan myötä voi tutkia kasveja ja oppia Suomen luonnosta Hemulin innoittamana. Hemulimaisen tarkasti piirretyt kasviaukeamat ja kiinnostavat anekdootit tekevät kirjasta inspiroivan kasviopuksen! Kirjan avulla voi etsiä, poimia ja lisätä kirjaan myös oman pihan, lähiniityn ja -metsän kasveja. Hemulin kasviossa on kiinnostavaa kasvitietoa ja klassiset piirroskuvat noin sadasta Suomessa yleisestä kasvista. Tiesitkö, että saniaiset tuovat itiöterveisensä aina dinosaurusten ajoilta asti? Tai että sammaleilla on pikkuruiset juurtumahapset juurien sijaan? Kirjassa tulevat tutuiksi erilaiset metsätyypit ja muut biotoopit, jotka on koottu aukeamille vanhojen opetustaulujen tyyliin. Mukana on myös ohjeet kasvien prässäämisestä ja taltioimisesta sekä tyhjiä aukeamia omia kasviaarteita varten. Kasvio on kuvitettu Tove Janssonin originaalipiirroksin. Olen niin ihastunut tähän kirjaan!


What kind of fall purchases have you made? 

Mitä syyshankintoja olet itse tehnyt?


What's your opinion?

 1. Summer is still kind of here, I wish fall weather would hurry it up.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, I heard. I'm happy that we still have four distinct seasons <3

   xxx
   E

   Delete

@elisabeth.rundlof