Twinning style: Nordic mother & daughter wishlist spring 2019

Helsinki, 2 degrees

Source


To us, family means putting your arms around each other and being there.

One thing that I get some questions about from time to time, is the twinning style of me & my toddler girl. As I mentioned in this earlier blog post, our styles usually match in some way - it might be a common color, character or theme that we have on. Already mentioned in the earlier blog post, we share a similar style for the simple reason that it gives me so much happiness & joy. It makes me happy at work to think that my daughter is wearing similar colors, prints and/or patterns, even though she's not physically with me at work. In a way, we have a clothing connection. Already now, she becomes so happy when she notices that we are wearing something similar - she loves to point out details on our clothing so you might say that it's an easy topic of conversation with a toddler. Of course, I know this can't go on forever (and my daughter will, of course, start to choose her own clothing when she's ready for it), but for the moment I'm still able to choose her clothing so this is the path I've chosen for us. Some clothing items are even shared by the whole family: we have matching sweatshirts and PJs all three!

Saan ajoittain kysymyksiä koskien minun ja tyttäreni samistelu -vaatetyyliä. Kuten mainitsin jo tässä aikaisemmassa blogikirjoituksessa, tyylimme kulkee jollakin tavalla käsi kädessä - se voi olla, että meillä on sama väri, kuosi tai teema päällämme. Se on ollut aika tiedostamatonta, mutta huomaan, että olen hankkinut tyttärelleni vaatteita, joilla on sama värimaailma kuin omassa vaatekaapissani. En osaa selittää miksi, mutta jotenkin se antaa iloa itselleni, varsinkin töissä. Se, että tiedän, että tyttärelläni on päällä jotain samantyyppistä kuin minulla, vaikka hän ei ole fyysisesti kanssani. Se voi olla samanvärinen paita/mekko, koko asukokonaisuus tai sitten meillä voi olla yhteinen kuosi päällä. Meillä on ns. vaateyhteys. Jo nyt hän iloisesti kommentoi meidän yhteisiä vaatteita - jollakin tavalla hän siis tykkää siitä, että meillä on jotain yhteistä. Taaperon kanssa vaatteet ovat ns. helppo puheenaihe. Tietysti tiedän, ettei tämä voi jatkua ikuisesti (ja tyttäreni saa ilman muuta valita omat vaatteensa heti kun on valmis siihen), mutta tällä hetkellä saan vielä valita hänen vaatteensa, joten tämä on meidän polkumme. Meillä on jopa joitakin yhdistäviä vaatekappaleita myös mieheni kanssa - koko perheellä on samantyyppiset collegepaidat ja perhepyjamat!

As I get asked for hints about Finnish clothing companies that make these matching clothes, I thought I would share some of my favorites this spring in this blog post: Metsola (print: Panda, I wish they would make dresses for women in the Banana Cream shade), Papu (print: Travel, Wall Art, Berlin) and Vimma (print: Wild Flowers, Braid). As you can see, mostly we have different pieces with the same print, but sometimes matching dresses.

Koska minulta kysytään vinkkejä koskien kotimaisia vaateyrityksiä, jotka tekevät äideille ja lapsille yhteensopivia vaatteita, niin ajattelin jakaa joitakin kevätsuosikkejani tässä blogikirjoituksessa: Metsola (kuosi: Panda, harmillisesti Metsolalla ei ole Banana Cream -mekkoja naisille), Papu (kuosi: Travel, Wall Art, Berlin) ja Vimma (kuosi: Wild Flowers, Braid). Kuten huomaat tästä alta, niin meillä on yleensä eri vaatekappaleet samankuosisina. Joskus toki meillä on samankuosiset mekot päällä. 

Source

What kind of children's clothing do you like? Do you ever reflect upon your own & your children's style? 

Minkälaisista lastenvaatteista sinä pidät? Pohditko koskaan omaa tai lapsesi tyyliä?


What's your opinion?

 1. Oh my gosh, these pieces are so cute. I absolutely love the idea of matching or coordinating outfits. It's a really fun way to bond :)
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you dear, I'm happy that you like them as well :)

   xxx
   E

   Delete

@elisabeth.rundlof